FULLFODERVAGN

TGM EVOLUTION

 Fullfoderblandaren TGM EVOLUTION är utvecklad baserad på lång erfarenhet av utveckling, produktion, försäljning och service av foderhanteringsprodukter. Detta har resulterat i en serie av professionella maskiner som kräver väldigt låg energiförbrukning. Fullfoderblandaren finns med en till tre vertikala skruvar i storlekar från 8 m³ till 50 m³. Som standard är den utrustad med en lucka på sidan, spillskydd, inspektionsplattform och vågsystem med display. Informationen här är för vår standardmodell med några av våra vanligaste anpassningsmöjligheter.  Kontakta oss så tittar vi på vilken modell, storlek och tillbehör som din verksamhet är i behov av.

TGM EVOLUTION 30

Filmen visar några exempel på anpassningar och tillval man kan göra för att optimera fullfoderblandaren efter vilka behov man har.

Blandarskruvar & knivar

Blandarskruvarna är konstruerade till full bredd och optimal höjd för att säkerställa en homogen blandning av material. Vid flera blandarskruvar, överlappar de varandra. Det sitter fyra knivar monterade för varje helt varv av skruven. Om man kör mycket av vissa material som t ex rundbalar kan det vara bra att välja till ett quick-cut system, se bilden ovan. Då sitter det mindre knivar mellan varje kniv för att förbättra effektiviteten ytterligare.  Blandarskruven kan fås förstärkt med rostfritt stål och/eller med rostfri kant. Den går även att få helt rostfri. Knivarna kan justeras i två olika lägen och finns som standardkniv eller tungstenskniv.

Inspektionsplattform

Ingår som standardutrustning.

Motkniv

Manuellt manövrerade motknivar är standardutrustning för TGM EVOLUTION. Två stycken på fullfoderblandare med en blandarskruv och fyra stycken på övriga. Det går att välja till hydrauliskt manövrerarbara motknivar.

Hjulaxlar

Enkelaxel, boggi/tandem- eller tridem axlar, med eller utan styrning. Finns i många olika utförande beroende på vilka behov ni har.

Hjul

Vilka hjul man bör välja beror på hur mycket vägtransporter och hur tung last man kör. Man kan också välja hjul beroende på de höjdbegränsningar man har. Om man t ex. vill sänka totalhöjden genom en låg hjulprofil eller om man vill justera avlastningshöjden för att passa in i sitt fodersystem. Det finns också som tillval att fylla hjulen med punkteringsbeständigt skum.

Avlastningsluckor

En lucka på sidan ingår som standard. Du kan välja till en eller flera avlastningsluckor på fullfoderblandaren. Fram, bak, på sidorna eller på hörnorna. 

Spillskydd

Det specialdesignade spillskyddet minskar spill av lätta material som t ex halm och är standardutrustning för TGM EVOLUTION.

Vågsystem

Digi-Star vågsystem med noggrannhet på 1% och EZ2810 display ingår som standardutrustning. Displayen är vattentät och frostsäker och kan lätt läsas av på längre avstånd. Tillval finns för t ex monitor i hytten, app i mobilen och uppgradering till PC-baserat foderhanteringssytem.

Transportband & elevatorer

Det finns ett brett utbud av transportband och elevatorer som tillval med överströmningsventil och externa smörjbara lager. Som exempel kan nämnas tvärelevator fram eller bak och multipositionstransportband.

Växellådor

Alla maskiner har som standard en tvåväxlad växellåda som manövreras hydrauliskt. Detta innebär att blandaren kan blanda små blandningar effektivt, tömmas helt och kan startas när den är fulladdad med låga PTO-kraftuttagseffektbehov. Blandarskruvarna drivs av kraftiga planetväxellådor som kan uppnå hastigheter på över 40 varv per minut.

Lampor & kameror

Om man kommer köra vägtransporter finns tillval med ledbakljus. En kamera eller en uppsättning kameror är ett tillval som monteras bak på fullfoderblandaren och en stor och lättläst skärm monteras i traktorhytten. Systemet förbättrar säkerheten vid backning och ger en bättre överblick vid utlastning bak.

Magnet

Magnet är ett tillval som fångar upp eventuella metalldelar som kan förekomma i djurfodret. Tack vare den noga utvalda monteringshöjden och den höga kvaliteten på materialet – en extremt kraftfull magnet för foderblandare. Magneten är placerad på sidoväggen för att den ska vara lätt och säkert att rengöra då ingen personal behöver gå in i blandarkaret.

OBS! Dessa är extremt kraftfulla magneter och kan påverka de som har en pacemaker eller liknande enhet. Mobila elektroniska enheter bör inte placeras nära magneterna.